Cea mai unica caracteristica este un slot optional situat in fata gratarului, care va permite sa alimentati aschii de lemn fara a deschide capacul si a perturba echilibrul critic de oxigen si temperatura. Efectul acesta aduce un plus de gust preparatelor. Adaugati cu usurinta aschii de lemn, bucati mici si betisoare pentru afuma si aromatiza preparatul, fara a deschide macar capacul gratarului.
Gratarul ceramic va permite sa afumati, coaceti, prajiti, uscati sau sa gatiti pe grill printr-o simpla ajustare a fluxului de aer si prin folosirea caldurii directe sau indirecte. De asemenea, temperaturile de gatire pot varia intre 10ºC si 450ºC, temperaturi pe care gratarele obisnuite nu le pot atinge. Asadar, fie ca doriti sa faceti grill, sa afumati, sa prajiti sau sa coaceti, gratarul Kamado este exact ceea ce aveti nevoie. Puteti folosi mai multe tipuri de combustibil, cum ar fi carbuni de lemn, bricheti din carbune sau lemn, pentru a gati perfect preparate de fiecare data.
Nimic nu se compara cu o friptura infuzata cu aroma autentic de carbune. Gratarul se incalzeste si este gata de folosire in doar 15 minute, carbunele arzand o perioada lunga de timp. De aceea, dispozitivele Kamado sunt alegerea evidenta a oricarui impatimit al gratarelor.
Impresionati-va prietenii si familia cu aroma unica a unei pizza facute la cuptor cu lemne. Avand un gratar de gradina Kamado, singura grija pe care o veti avea va fi alegerea topingurilor pentru pizza dvs. Pe langa pizza, veti mai putea coace si paine, rata Peking, terci rusesc de ovaz, prajituri sau gati supe crema, toate intr-un timp record.
Materialul ceramic din care este fabricat gratarul are proprietati izolatoare, ceea ce permite un control foarte precis al temperaturii, chiar si atunci cand gatiti la temperaturi scazute. Fie ca algeti sa gatiti curcan, sunca, miel, pui, coaste de porc sau peste, carnea va fi mereu suculenta si aromata.
Uscati sau gatiti la grill diferite tipuri de carne cu ajutorul acestui gratar de gradina. Datorita capacitatii de a atinge chiar si 400ºC, gatirea preparatelor este simpla si rapida.
Puteti coace paine, pizza sau placinte mai bine decat orice cuptor obisnuit de bucatarie. Rezultatele vor fi atat de spectaculoase incat nu va veti mai dori niciodata sa gatiti in casa!
La gratare obisnuite si afumatoare de carne se recomanda sa inmuiati aschiile de lemn in apa timp de 30 de minute inainte de a le adauga pe foc. Acest lucru este pentru a le impiedica sa ia foc si sa arda fumul pentru a pastra aroma necesara.
Acum trebuie doar sa le adaugati in afumatorul kamado, cand sunt gata cu ajutorul instrumentului de alimentare cu aschii. Datorita mediului eficient, cu flux de aer scazut, pur si simplu nu exista suficient aer pentru ca aschiile sa ia foc atunci cand gatiti la temperaturi medii pana la scazute.
Puneti bucatile mici de lemn in instrumentul de alimentare cu aschii.
Scoateti capacul din partea din fata a gratarului.
Glisati unealta prin alimentatoro si rasuciti instrumentul pentru a arunca aschiile pe foc.
Scoateti accesoriul si puneti capacul la loc.
Sunt disponibile multe specii si tipuri de aschii din lemn pentru a oferi preparatelor diferite arome de afumat pentru mancare. Unele sunt mai delicate, iar altele mai puternice. (vezi tabelul de mai jos)
Scala de la unu la zece pentru a determina intensitatea.
Multi pasionati de afumare isi doresc sa realizeze ceea ce se numeste adesea „fum albastru”, spre deosebire de fumul „alb” sau „galben”, pentru o aroma fina de afumare. Controlul aerului este cheia, iar cu aceste aschii, puteti obtine asta. Portul permite o cantitate mica de aer, deasupra carbunelui unde se afla aschiile/bucatile si fumul. Odata ce kamado-ul a ajuns la temperatura potrivita, mancarea este pe gratar si capacul este inchis, utilizati instrumentul de alimentare pentru a arunca aschiile in stanga si in dreapta. Raspandirea aschiiloor de afumare le permite sa primeasca cantitatea potrivita de oxigen. Apoi, inchideti doar partial capacul din fata gratarului Kamado.
Cuptor Grill, Cuptor cu carbune, Cuptor de pizza,Cuptor Tandoor, Barbeque, Afumatoare etc.
Gratarul ceramic va permite sa afumati, coaceti, prajiti, uscati sau sa gatiti pe grill printr-o simpla ajustare a fluxului de aer si prin folosirea caldurii directe sau indirecte.
De asemenea, temperaturile de gatire pot varia intre 10ºC si 450ºC.
Tipul de combustibil folosit: lemn sau carbune.
Gratar din inox cu dimensiunea de 47 cm.
Grill-ul este echipat cu termometru, manere din lemn, deflector de caldura, dispozitiv de afumare si suport cu roti.
Greutatea produsului este 95 kilograme.
Va rugam asteptati... [x]
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.