Luni-Vineri 9-17

Confidentialitate - Dwyn Shop

Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental DWYN, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

Cine suntem și cum ne puteți contacta

Dwyn Electronics SRL cu sediul social in Str. Splaiul Independentei nr 319, Cladire K, OB17, Sector 6, Bucuresti, Romania, cu numar de ordine la Registrul Comertului J40/7547/2013, cod unic de inregistrare fiscala RO31836120 (in continuare „DWYN”). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm parerile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, puteti să ne contactați la adresa de e-mail gdpr [at] dwyn.ro, prin poștă sau curier la adresa Splaiul Independentei 319, Cladire K, OB 17, Sector 6, Bucuresti, Romania.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

1) nume, prenume, email si telefon - colectate in cadrul procesului de inregistrare client / creare cont;

2) adrese de livrare marfa, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele contului bancar;

3) date legate de activitatea dvs in cadrul platformei DWYN: cautari efectuate, categorii vizitate, produse adaugate in cos si comenzi plasate.

4) Pe langa aceste informatii cu caracter personal, care va pot identifica in mod direct, se colecteaza si informatii ce nu va pot identifica personal - informatii care se refera, de regula, la computerul sau dispozitivul mobil de pe care accesati serviciile DWYN. Aceste informatii pot include, printre altele, paginile web ale site-urilor DWYN pe care le-ati vizitat, serviciile DWYN pe care le-ati accesat, adresa IP, informatii despre conexiunea dvs la Internet etc.

Pe site-ul nostru putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

Prelucram aceste date, in urmatoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor DWYN in beneficiul dvs (operational)

Avem nevoie de numele si prenumele dvs, precum si de adresele de livrare pentru a trimite marfa comandata, tot in acest scop avem nevoie si de numarul dvs de telefon.

Adresa de email este folosita in acest scop pentru a iti permite autentificarea in platforma DWYN, pentru a primi email-urile de restare parola, activare cont precum si email-urile cu privire la starea comenzilor efectuate prin intermediul platformei.

In functie de situatie (ex. metoda de livrare), furnizam datele mentionate mai sus catre terte parti, si anume catre firmele de curierat prin care se executa livrarile.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  • Crearea și administrarea contului in cadrul platformei DWYN;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile tale cu privire la comenzi sau la bunurile și serviciile DWYN. Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesară pentru incheierea și executarea unui contract intre tine si DWYN . De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabila, inclusiv legislatia fiscala și contabila;
  • Pentru oferirea de vouchere cadou clientilor fideli companiei.
  1. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim o bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

  1. Scopuri de marketing

Prelucram adresa dvs de email, numele si telefonul pentru furnizarea de informatii prin intermediul e-mail-ului, SMS-ului si / sau apel telefonic cu oferte speciale, evenimente si/ sau alte forme de publicitate, precum si contactarea în vederea desfasurarii de sondaje de opinie a clientilor DWYN. In toate mesajele pe care le trimitem catre dvs exista posibiltatea de a va dezabona, avand ca efect oprirea viitoarelor trimiteri catre dvs a acestor tipuri de informatii. In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs prealabil. Te poti razgandi și retrage consimtamantul in orice moment, prin:

  • Modificarea setarilor din contul de client DWYN;
  • Accesarea link-ului de dezabonare afisat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;
  • Contactarea DWYN folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. In orice situație in care folosim informatii cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in scop de marketing, urmând sa dam curs in cel mai scurt timp posibil cererii dvs.

  1. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații in care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Aceste pot include:

  • Masuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei DWYN fata de atacuri cibernetice;
  • Masuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații catre autoritatile publice competente;
  • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre și drepturile și libertatile tale fundamentale. De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

Beneficiarii datelor cu caracter personal

Pentru a atinge scopurile mentionate mai sus la punctele 1 si 2 utilizam furnizori de servicii, respectiv imputerniciti conform art. 28 GDPR, si anume:

  • Furnizori de servicii de trimitere email-uri;
  • Furnizori de servicii de analiza a comportamentului (ex. Google Analitycs, Google Tag Manager etc);
  • societati din cadrul aceluiași grup de societăți;
  • furnizori de servicii de curierat;
  • furnizori de servicii de plată/bancare;
  • furnizori de servicii de marketing / telemarketing;
  • furnizori de servicii de cercetare de piață;
  • societati de asigurare;
  • furnizori de servicii IT;
  • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

 

În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorilor de plăţi PayU, Euplatesc si Mobilpay. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Drepturile dumneavoastra

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi sunt enumerate mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului DWYN. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum 30 de zile calendaristice, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 60 de zile. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult 30 de zile. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Aceste drepturi sunt urmatoarele:

  • Dreptul de a primi informatii cu privire la prelucrarea datelor si o copie a datelor procesate (dreptul de acces, articolul 15 GDPR). Puteti solicita datele prin notificare la adresa gdpr [at] dwyn.ro sau prin intermediul platformei DWYN: https://www.dwyn.ro/date-personale/
  • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul de acces, art. 16 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro sau prin intermediul platformei DWYN: https://www.dwyn.ro/date-personale/
  • Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal si, in cazul in care datele cu caracter personal au fost facute publice, transmiterea informatiilor referitoare la solicitarea de stergere catre alti operatori (dreptul de stergere, articolul 17 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro sau prin intermediul platformei DWYN: https://www.dwyn.ro/date-personale/

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul DWYN si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la DWYN, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar DWYN va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului DWYN, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

  • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor (dreptul la restrictionare a procesarii, articolul 18 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro cu subiectul “Restrictionare procesare date”
  • Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si lizibil si de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, articolul 20 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro cu subiectul “Export date” sau prin intermediul platformei DWYN: https://www.dwyn.ro/date-personale/
  • Dreptul de a se opune prelucrarii datelor cu intentia de a inceta prelucrarea (dreptul la obiectie, articolul 21 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro cu subiectul “Opunere prelucrare date”.
  • Dreptul de a retrage oricând un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamântul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamântului acordat înainte de retragere (dreptul de retragere a consimtamântului, articolul 7 GDPR). Puteti realiza acest lucru prin solicitare la adresa gdpr [at] dwyn.ro cu subiectul “Retragere consimtamânt procesare date”
  • Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR (dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, articolul 77 GDPR).

În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania; Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; Email:[email protected]

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.  

  • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate. Mentionam ca în prezent nu folosim mecanisme automate care au ca scop prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

 

Perioada de retentie a datelor cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma DWYN. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

– prin e-mail la adresa: gdpr [at] dwyn.ro

– prin poștă sau curier la adresa: Splaiul Independentei 319, Cladire K, OB 17, Sector 6, Bucuresti, Romania – cu mentiunea în atenția Responsabilului cu protecția datelor.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 08.11.2019